Interviu Ruxandra Gabriela Costov
Despre tine 🔸Descrie-te în câteva cuvinte 😊 Ruxandra sunt, într-un cuvânt Sport. Este ceea ce mă definește încă de...
Fascia este acel țesut conjunctiv care ține corpul la un loc, însă ea este extrem de sensibilă la stres, emoții și experiențe traumatice.
Când suntem supuși stresului, fascia noastră se rigidizează. Consecința stresului cronic sau a experiențelor traumatice asupra fasciei este că ea devine rigidă, provocând probleme posturale, dureri cronice și semnalând minții noastre că suntem în pericol.
O fascie contractată înseamnă un corp contractat care îi spune minții că ne paște un pericol. Lucrând cu fascia, putem conștient să transmitem mesajul către creier: Sunt în siguranță, mă pot relaxa!
În timpul acestui acestor manevre fasciale, posibil să experimentați diferite senzații, cum ar fi ușoare amețeli, sensibilitate emoțională sau chiar un sentiment de calm. De asemenea, câteodată durerile vechi pot ieși la suprafața, dar este important să știți că este ceva normal, fascia se mișcă, mai apoi urmând să se calmeze acele dureri.
Asta pentru că fascia ține muschii, oasele, tendoanele, ligamentele, stresul, emoțiile, memoria, durerea și trauma. Deci când lucram cu ea pentru lansare, se eliberează!
Dacă apare ceva incomod pe parcursul unei ore, este bine să renunțați până când corpul integrează pe deplin schimbările și puteți încerca altă manevră fascială mai ușoară care va calma întregul sistem.
Imagine de catreLubov Lisitsa de pe Pixabay
Despre tine 🔸Descrie-te în câteva cuvinte 😊 Ruxandra sunt, într-un cuvânt Sport. Este ceea ce mă definește încă de...