🔸Descrie-te în câteva cuvinte 😊
Sunt Loredana și mă declar un om căruia îi plac provocările, schimbarea, evoluția și oamenii! Cred că la baza existenței mele stau relațiile și că fără oameni în jurul meu, nu am cum să mă dezvolt și să învăț!
Așa că, am luat drumul dezvoltării personale și nu doar că am citit despre subiect, ci am aplicat, am simțit și experimentat fiecare informație pe care am primit-o!
Acum, prin ceea ce fac, sunt formator și consilier în dezvoltare personală, dau mai departe din ceea ce cunosc, vânez și creez contexte în care să se poată pune în practică.
🔸Ai un motto după care te ghidezi? Poate un citat dintr-o carte?
Motto-ul care îmi călăuzește pașii este: Confortul este cea mai nocivă dependență și biletul ieftin către depresie! Tot ceea ce ai nevoie este doar acțiune și auto disciplină.
🔸Zi-ne povestea care te-a adus aici.
Călătoria în dezvoltare personală am început-o în momentul în care am devenit mamă. A fost momentul în care mi-am dat seama că nu știu nimic despre a fi mamă și despre mine.
Nimeni nu te pregătește pentru asta și nici nu are cum: experiențele, trăirile sunt unice pentru fiecare. Tot auzisem de la cei din jur, că în momentul în care devii mamă vei ști ce să faci, că avem în noi toate resursele.
Îngrijorarea mea nu era legată de perioada de alăptare, colici sau erupții dentare, era legată de educație și modelul care sunt pentru copii. Citisem undeva că: Familia pe care o creezi este mai importantă decât familia din care provii! Și mă gândeam: oare ce vrea să zică? Așa am început să descopăr tainele dezvoltării personale. Știu, că pentru unii dezvoltarea personală poate părea un concept vag și neimportant, pentru alții poate părea un concept sofisticat! Oricum ar fi, dezvoltarea personală este o necesitate, o călătorie de transformare, un proces care îi ajută pe cei care aleg această cale, să își regăsească vocea interioară și să își construiască o viață care să le reflecte adevărata valoare. Impactul poate fi profund!
Informații despre terapia pe care o practici
🔸Ce este și ce principii de bază are terapia pe care o practici?
Dezvoltarea personală implică un proces continuu de îmbunătățire a abilităților, cunoștințelor, aptitudinilor și comportamentelor pentru a atinge un potențial mai înalt și pentru a avea o viață mai împlinită. Ea cuprinde mai multe dimensiuni, printre care: auto-cunoaștere, recunoașterea și dezvoltarea abilităților personale, evoluție emoțională și psihologică, învățare continuă, sănătate fizică și mentală, stabilirea obiectivelor și planificare, dezvoltarea relațiilor sociale, evoluție spirituală.
🔸Cui i se adresează? Poate fi folosită și pentru copii? Dacă da, sunt condiții speciale?
Dezvoltarea personală este un proces personalizat, iar fiecare individ poate prioritiza aspectele care rezonează cel mai mult cu obiectivele și nevoile sale.
Activitatea mea se concentrează, în special, pe sprijinirea copiilor și adolescenților în descoperirea de sine, gestionarea emoțiilor și construirea unui viitor bazat pe încredere și autenticitate.
🔸Care este aria de aplicabilitate? La ce ajută această terapie – ce tip de afecțiune emotională/fizică/mentală?
Dezvoltarea personală nu este o terapie în sine, dar poate fi folosită complementar pentru a sprijini și îmbunătăți diferite aspecte ale vieții, incluzând sănătatea emoțională, mentală și fizică.
În plan emoțional lucrăm pe: gestionarea stresului și anxietății, creșterea stimei de sine, depășirea blocajelor emoționale.
În plan mental urmăresc creșterea rezilienței, claritatea și luarea deciziilor, prevenirea epuizării mentale.
În plan fizic, scopul este motivarea către un stil de viață sănătos și gestionarea oboselii cronice.
🔸Cum se desfașoară o sedință?
În primul rând creez un mediu de siguranță, astfel încât, fiecare să aibă curajul de a explora și aplica fiecare tehnică, de a se deschide și a fi vulnerabil, fără teama de respingere sau de a fi judecat.
Modul de desfășurare al ședințelor individuale variază în funcție de nevoile și obiectivele celor implicați.
În ședințele individuale urmez aceeași structură: introducerea și stabilirea cadrului, explorarea situației curente, stabilirea obiectivelor, identificarea resurselor și a soluțiilor, implementarea și acțiunea si ultimul pas este evaluarea și încheierea ședinței.
În ședințele de grup, eu le spun ateliere de dezvoltare personală, ating toate dimensiunile dezvoltării personale, iar ședințele se concentrează pe jocuri, activități și crearea de contexte prielnice explorării acestor dimensiuni, iar la final facem debrief pe fiecare activitate sau joc.
Obiectivul meu, ca și consilier, este acela de a ghida, iar procesul este axat pe client, pe nevoile și resursele acestuia.
🔸Pot folosi și alte tipuri de terapie în combinație cu aceasta pentru a obține rezultate optime? Ce contraindicații are acest tip de terapie?
În funcție de ceea ce își dorește fiecare, la nivel personal sau profesional, de obiective și de dimensiunea pe care dorește să lucreze, nu exclud și alt tip de terapie. Așa cum am mai spus: dezvoltarea personală nu este o terapie, ci este un proces continuu de învățare.
🔸Principalele formări care îți dau dreptul să practici această terapie
În primul rând evoluția personală și interesul crescut pentru acest proces, pe care l-am aplicat constant în viața mea, dar și atestatele de consilier și formator în dezvoltare personală. Grija și iubirea față de creștere, dezvoltare, învățare și oameni, sunt alte aspecte care mă califică să fac ceea ce fac.
🔸Informații organizatorice:
- Cât durează o ședință?
Între 50 si 60 de minute.
- Care este frecvența ședințelor?
Recomandat este ca ședințele să se desfășoare săptămânal, dar în funcție de ritmul, conștientizările fiecăruia și aplicabilitate, se pot ține și bilunar.
- Câte ședințe sunt necesare în medie?
Pentru explorarea fiecărei dimensiuni, minim 10 ședințe pentru fiecare dimensiune. Și aici depinde de modul în care se face conștientizarea, modul în care se pune în practică, capacitatea de introspecție a fiecăruia, menținerea a ceea ce a dobândit.
- Cât costă o ședință?
120 ron/ședință
🔸Ce spun clienții tăi?
Culese din atelierele pe care le-am susținut în școli:
- Atelierul mi s-a părut interesant, a fost creativ și interactiv. M-a ajutat să înțeleg ceea ce vreau de la viață și cum să îmi înțeleg sau cum să remediez anumite comportamente. Am rămas cu conoștințe psihologice despre alegerile noastre, despre ceea ce simțim și despre gestionarea emoțiilor.
- Ne-a plăcut acest atelier, deoarece au fost activități interactive prin care ne-am dezvoltat munca în echipă, ne-a ajutat să ne cunoaștem pe noi între noi, dar și propria persoană. Ne-am descoperit abilitățile și ce ne caracterizează până în prezent. Am învățat că este importantă comunicarea și cunoașterea de sine. Recomandăm cu siguranță acest atelier deoarece ajută la îndrumarea în viață, dar și în carieră. Poți afla lucruri noi despre tine, dar și despre persoanele din jurul tău.
- Atelierul a fost foarte interactiv și plăcut, iar exercițiile ne-au ajutat să ne cunoaștem mai bine. Recomandăm atelierul și altor persoane pentru că poți descoperi noi perspective și tehnici care te pot ajuta să-ți explorezi și să îți înțelegi mai bine gândurile și emoțiile.
🔸Care sunt datele de contact?
Telefon: +40744613810
Email: loredanabora80@gmail.com